Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye’de savaşın seyri değişiyor

Suriye’de muhalif gruplar, önceki gün de rejim güçlerine ait stratejik öneme sahip Karmid karargahında kontrolü sağladı. Esad güçlerinin, İdlib’de şehir merkezi ve kırsal bölgeleri bombalamak için hareket noktası olarak kullandığı Karmid, İdlib’te rejimin elinde kalan az sayıda karargahlardan biri olma özelliği taşıyordu.



Åžam rejimine karşı savaÅŸan Suriyeli muhalif gruplar, son zamanlarda savaşın seyrini deÄŸiÅŸtirecek zaferlere imza atıyorlar. Rejimin önemli ÅŸehirlerinden Ä°dlip ÅŸehrini ele geçiren muhalif gruplar, Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur’da da kontrolü saÄŸladı. 

Muhalif grupların önceki gün de, Ä°dlib kentinde rejim güçlerine ait stratejik öneme sahip Karmid karargahında kontrolü saÄŸladığı bildirildi. 
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye’de muhaliflerin çatı birliÄŸi Fetih Ordusu’na baÄŸlı birlikler, Ä°dlib-Lazkiye Karayolu üzerinde rejim güçlerine ait Karmid karargahını ele geçirdi.

Muhalif gruplardan Feylaku’ÅŸ Åžam (Åžam Kolordusu) birlikleri sözcüsü Ä°brahim el-Hatib, yaptığı açıklamada, karargaha öncelikle havan topu atıldığını, rejim güçlerinin mevzilerinin yıkıldığını daha sonra karargah yakınlarındaki kontrol noktasına saldırıldığını belirtti. Hatib, ağır silahlarla kontrol noktalarına yapılan hücumun ardından yaÅŸanan ÅŸiddetli çatışmalar akabinde karargahın tamamen kontrol altına alındığını ifade etti.

REJÄ°MÄ°N ÖNEMLÄ° KARARGAHLARINDAN BÄ°RÄ°YDÄ°

Rejim güçlerinin, Ä°dlib’de ÅŸehir merkezi ve kırsal bölgeleri bombalamak için hareket noktası olarak kullandığı Karmid, Ä°dlib’te rejimin elinde kalan az sayıda karargahlardan biri olma özelliÄŸi taşıyordu.

Ahraru’ÅŸ Åžam Ä°slami Hareketi, Ä°slam Ordusu, Åžam el Ä°slam, Nusra Cephesi, Türkmenistan Muhacirleri grubu ve Suriye Türkmenlerinin kurduÄŸu birliklerinden oluÅŸan Fetih Ordusu daha önce ülkenin kuzeyindeki Ä°dlib’i ve Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur kent merkezini düzenlediÄŸi operasyonlarla ele geçirmiÅŸti.

‘REJÄ°ME KARÅžI ÖNEMLÄ° BÄ°R ZAFER ELDE EDÄ°LDÄ°’

Suriye Türkleri DerneÄŸi Genel Sekreteri Ahmed Vezir, Esad rejimine baÄŸlı birliklerden çok Ä°ran, Hizbullah ve gizli güçlerle savaÅŸtıklarını belirterek, muhalifler güçlendikçe rejimin içindeki karışıklığın da büyüdüÄŸünü söyledi. Vezir, son bir ayda ise muhaliflerin Ä°dlib ve Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur’u alarak, rejime karşı önemli zafer elde ettiÄŸini belirtti. 

CENEVRE GÖRÜÅžMELERÄ°NE Ä°RAN DA DAVET EDÄ°LDÄ°

BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Sözcüsü Ahmed Fevzi, yaptığı açıklamada, Ä°ran’ın 4 Mayıs’ta Cenevre’de baÅŸlayacak Suriye görüÅŸmelerine davet edildiÄŸini söyledi. Fevzi, görüÅŸmelere davet edilen isimlerin açıklanmayacağını da ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.